Dit is een heerlijke en simpele manier om je aardappelpuree op te pimpen. Perfect voor als je eters hebt, maar dat is natuurlijk niet noodzakelijk. Ook op een doordeweekse dag kun je hier prima van genieten.
Benodigdheden (gebruik zoveel je wilt)
Werkwijze
Schil de aardappels en kook ze gaar. Stamp ze fijn. Verwarm de melk en boter in een kom en stamp dit ook de aardappels. Voeg mosterd, nootmuskaat, peper, zout en andere kruiden naar smaak toe. Gebruik een stevige plasticzak. Niet van die dunne sandwichzakjes maar een stevige zak. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de puree in de zak (doe dit in meerdere porties als je veel puree hebt). Knip een hoekje van de plasticzak af en spuit rondjes op een bakblik, waarop je bakpapier hebt gelegd. Uiteindelijk had ik 2 bakblikken vol, maar dat is afhankelijk van hoeveel puree je maakt. Zet het bakblik in de oven en laat ze in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin worden. De ene oven is de andere niet, dus hou een oogje in het zeil. Lekker met allerlei soorten groenten, salades, smoothies of vlees.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes