Vorige week kwam het boek van Brian Emmett met de post. Brian heeft de Amerikaanse wedstrijd van America’s Best Amateur Baker gewonnen. We volgden elkaar al op Twitter, maar nu ook privé op Facebook. Het boek: Get Your Bake On, hebben we besteld via Amazon. Toen ik hem vertelde dat ik een etentje ging maken voor de schoonfamilie adviseerde hij mij om deze taart te maken. En wat smaakte deze lekker. Het kan als bijgerecht, voorgerecht, maar ook als maaltijd op zich gegeten worden. Ik had het als voorafje met wat gemengde sla. Zo simpel, kan lekker zijn. En de kleuren zijn een lust voor je oog. De zomer spat er van af. Dit wordt een blijvertje.
Benodigdheden
Werkwijze
In een kom of huishoudmachine doe je de gewone bloem, tarwe bloem, zout, peper en de Pecorino kaas en je mixt dit even door elkaar. Voeg dan de koude harde boterblokjes toe en je mixt het tot een korrelig deeg. Dan voeg je heel langzaam beetje bij beetje het ijswater toe. Het deeg zal nu een bal gaan vormen. Wanneer het deeg te droog is voeg je nog meer ijswater toe. Is het te nat, dan wat bloem. Doe het daarom zo langzaam mogelijk. Vet een platte taartvorm in met een beetje olie. Druk het deeg met de vingers in de taartvorm en verdeel het goed. Zet de vorm met het deeg ongeveer 20 minuten in de koelkast. Verwarm nu de oven voor op 175 graden. Haal de vorm na 20 minuten uit de koelkast en prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg een stukje bakpapier eroverheen en doe er wat gedroogde bonen op om blind te bakken. Bak de bodem ongeveer 20 minuten. Haal daarna de bonen met het bakpapier eraf en bak nog eens 20 minuten. Laat de bodem nu helemaal afkoelen. Schik nu de provolone en de mozzarella gelijkmatig over de bodem. Bedek met de tomaten. Kruid het met tijm, basilicum, oregano en Parmezaanse kaas en sprenkel er wat olijfolie overheen. Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 175 graden. Ongeveer 20 tot 25 minuten. Strooi er wat bieslook overheen en eventueel wat zout en peper.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes