Zoals ik in mijn blog al zei, had ik nog kipfilet in de diepvries en taco’s in de voorraadkast. Dus ik besloot de taco’s eens te vullen met zelfgemaakt Mexicaans kipmengsel. Ik ben de laatste tijd echt helemaal gek geworden op komijn. Zo ongelofelijk lekker. Evenals koriander. Twee dingen die ik een paar jaar geleden echt niet lekker vond. Maar je kunt dingen leren eten, blijkt dus.
Benodigdheden
Werkwijze
Marineer de kip in een mengsel van olijfolie, citroen- of limoensap, beetje citroen of limoenrasp, chilisaus, ketchup, suiker of andere zoetstof, komijnpoeder (of het kruidenmengsel of Jonnie Boer), chilipoeder, peper, zout en beetje oregano. Laat het even staan om de smaken goed door te laten trekken. Verhit wat olijfolie in een hapjespan of wok en bak de kip gaar en mooi bruin. Roer er wat koriander, of peterselie door. Maak een guacamole door een avocado fijn te prakken, citroen- limoensap en rasp toe te voegen, tomaat, ui, chilisaus, knoflook en koriander of peterselie en peper en zout naar smaak. Roer alles goed door elkaar. Verwarm de taco’s in de oven of broodrooster. Doe de kip in de schelpjes en schep er een beetje guacamole en cremefraiche bovenop. Als laatste strooi je er cheddar kaas overheen. Het resultaat is om je vingers bij af te likken. Enorm lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes