Gisteren had ik eigenlijk helemaal geen zin om te koken. Ik wilde iets gemakkelijks. Aardappeltjes uit de oven is dan wel één van mijn favoriete recepten. En dan het liefst krieltjes die je niet hoeft te schillen. Ik had nog een kilootje rode krieltjes liggen. Deze gewassen en aan blokjes gesneden. Gemarineerd in olie en kruiden van Jonnie Boer. Ik had een nieuw blikje gekocht. Genaamd Ras el hanout, in het lilakleurige blikje. Ook had ik nog sperzieboontjes. En die tezamen met uitgebakken ontbijtspek is één van de lekkerste groenten die er bestaat. Maar wat zou ik erbij er serveren. Ik had geen vlees en in een omelet had ik ook geen zin. Ik besloot om 4 plakjes bladerdeeg te ontdooien. Deze in te strijken met curry en er knakworstjes in te stoppen. Dichtvouwen, bestrijken met eigeel en bestrooien met maanzaad en sesamzaadjes. We hebben heerlijk gegeten. Het is uiteindelijk een uitgebreidere maaltijd geworden dan dat ik in mijn hoofd had, maar al met al, was het niet veel werk. De oven doet het meeste werk. We hebben allemaal heerlijk gegeten.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes