Een poosje geleden heb ik een keer rösti gemaakt. Erg lekker en niet moeilijk. Ik heb het al vaker gedaan en ik heb ook een recept op mijn site staan van aardappelkoekjes van zoete aardappel en gember. http://cupsandteaspoons.nl/recept/aardappelkoekjes-van-zoete-aardappel-en-gember/Deze versie is nog simpeler.
Benodigdheden (wil je de helft van de aardappelen, halveer dan ook de rest van de ingrediënten)
Werkwijze
Klop in een kom het ei met peper, eventueel chilipoeder/vlokken en zout los. Schil de aardappelen en rasp deze in de keukenmachine of met een rasp. Snijd de ui en knoflook. Roer alles direct door het losgeklopte eimengsel. Verhit dan de helft van de boter in een koekenpan en schep ook de helft van het aardappelmengsel in de pan. Met de achterkant van een houten lepel of spatel, druk je het goed aan. Bak het geheel op middelhoog vuur in ongeveer 7 á 10 minuten. Controleer dit af en toe. Keer de rösti met de achterkant van een deksel om en bak de andere kant ook mooi goudbruin. Ongeveer 3 minuutjes. Serveer met een lekkere salade of sperzieboontje, en kip. Ook kun je nog wat spek aan het aardappelmengsel toevoegen. Een heerlijke variatie op de “gewone” aardappel.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes