Ik wilde al zo lang eens iets met linzen maken. En ik had ook al een poos een pak gedroogde rode linzen in de kast staan, maar nog nooit gebruikt. Tijd om hier eens verandering in te brengen. Humus wilde ik ook een keer weer maken. Ik had nog nooit een foto hiervan gemaakt. De humus is gemaakt van kikkererwten en geroosterde aubergine. Maar hierover een apart recept. Nu eerst de linzensoep. Niet moeilijk, snel en overheerlijk. Ik heb verschillende linzensoepen met elkaar vergeleken en het recept van de Groene Meisjes leek me erg lekker. En terecht. Een geweldige soep. Ik heb het een beetje aangepast naar mijn smaak, maar het resultaat is overheerlijk.
Benodigdheden
Werkwijze
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de kruiden toe en bak deze even mee. Voeg de tomaten toe en een liter groentebouillon. Dit mag natuurlijk ook bouillon uit een pak zijn. Roer even goed door en voeg de linzen en de kokosmelk toe. Weer goed doorroeren en dan met het deksel op de pan een kwartiertje laten koken. Rode linzen zijn namelijk snel gaar. Daarna pureer je de soep met de staafmixer of blender. Even proeven en eventueel wat zout en peper naar smaak toevoegen. Garneer met een takje koriander of peterselie. Heerlijk met zelfgemaakte humus van geroosterde aubergine en kikkererwten.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes