Benodigdheden
Werkwijze
Oven voorverwarmen op 220 graden. De aardappels kun je schillen, maar hoeft niet. Leg de aardappel in een lepel en maak snij met een mes inkepingen in de aardappel. Een paar mm van elkaar af. Probeer de aardappel niet helemaal door te snijden. Daarom hou je ook een lepel eronder. Leg de ingekerfde aardappelen in een kom met koud water. Het zetmeel trekt er op deze manier uit en dan worden ze knapperiger in de oven. Laat ze ongeveer een half uur in het water liggen. Daarna goed laten drogen. Eventueel met theedoek of keukenpapier. Leg de aardappelen met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 35 tot 40 minuten. Strooi er dan eventueel kaas overheen, lekkere kruiden en nog wat olijfolie. Laat ze nog even bakken tot ze mooi bruin zijn. Superlekker!!! Er zijn hier meerdere recepten van. Ik heb ze in het verleden al regelmatig gemaakt, maar nooit een foto van gemaakt. Deze foto is van mijn vriendin.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes