Benodigdheden
Werkwijze
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in vieren delen, daarna de kwarten nog eens delen, zodat je grote stukken krijgt. Alles in een grote kookpan doen en tussentijds alle appelpartjes besprenkelen met citroensap om bruin worden te voorkomen. Rasp de schil van een sinaasappel en pers de sinaasappel boven de appels uit. Voeg suiker naar smaak toe. Ik vind het moeilijk om hoeveelheden te geven. Ik doe het zelf “uit de losse pols”. Voeg wat kaneel toe en een scheutje roosvicee. Breng alles aan de kook. Laat de moes zo’n half uurtje doorkoken. Stamp af en toe de appels met een aardappelstamper. Laat de appelmoes wat afkoelen. Bij ons houden ze van gladde appelmoes, dus er mogen geen stukjes in zitten. Dus ik heb de moes in de blender gedaan en even gepureerd, maar ook hier ben je vrij in. Heb je meer of minder appels, dan pas je de hoeveelheden van de ingrediënten iets aan. Doe het vooral naar je eigen smaak.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes