Benodigdheden
Werkwijze
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar. Giet af en stamp ze fijn met peper en zout naar smaak, de citroenrasp en de boter. Laat ondertussen de spinazie ontdooien. Laat de doperwten ontdooien door ze in een vergiet te doen en er kokend water op te gieten. Laat ze uitlekken en doe ze in een keukenmachine om fijn te maken. Spatel ze door de aardappelmengsel. Schil de wortelen en rasp ze, snij de uien fijn en bak ze 15 minuten in een k0ekenpan totdat ze zacht zijn, maar niet verkleurd. Verwarm de oven voor op 180 graden. Warm de melk op in een pan en als deze bijna kookt, voeg je de vis hieraan toe en kook de vis in ongeveer 10 minuten gaar. Schep de vis met een schuimspaan op een bord. De melk bewaar je. Ga terug naar je pan met de wortel en ui en roer er de bloem doorheen. Laat de bloem een minuutje garen. Voeg dan al roerende de melk (van de vis) bij het mengsel. Roer er vervolgens de spinazie door en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Trek de vis aan kleine stukjes. Eventuele velletjes gooi je weg. En doe ook de vis bij het mengsel. Voeg de mosterd en sap van de halve citroen toe en rasp er de kaas bij. Roer alles voorzichtig door elkaar. Vet een ovenschaal in met boter en doe het mengsel in de ovenschaal. Schep daarna de groen gespikkelde puree erboven op. Maak het oppervlak glad en maak dan met een lepel of vork een mooi patroontje. Zet de schotel 30 tot 40 minuten in de oven totdat er een mooi bruin korstje op komt. Een zalige schotel, waar zeker 6 mensen van kunnen eten. Uit het boek van Jamie Oliver: Bespaar met Jamie, oftewel, Save with Jamie.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes
Naam
Op: 10 November 2020 ·
vispastei Jamie Oliver