Zandtaartdeeg, echt een geweldig deeg. Zelfs voor mij, waarbij deeg en ik soms niet door één deur gaan. De laatste jaren gaat het beter, maar lange tijd had ik een hekel aan bakken omdat het deeg altijd mislukte. Nu vind ik het erg leuk om te doen en begrijp ook wat ik vaak fout deed. Maar dit zandtaartdeeg kan niet fout gaan. Je kunt er alle kanten mee uit. Ik heb het originele recept gehalveerd omdat ik niet een hele taart wilde maken, maar 4 afzonderlijke tartelettes. Ik heb namelijk 4 tartelette vormpjes en die wilde ik hiervoor gebruiken. De vulling heb ik helemaal zelf bedacht. Ik had namelijk nog een restje roomkaas met chocola in de koelkast en een sinaasappel marmelade. Sinaasappel en chocola is sowieso een goede combinatie, dus vandaar. Je kunt ook alleen jam gebruiken. Varieer gerust. En wil je meer deeg, verdubbel dan de hoeveelheden.
Benodigdheden (voor 4 tartelettes met garnituurtje)
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes