Benodigdheden
Werkwijze
Bak het spek uit in een bakpan. Ik heb het spek voor het bakken nog even ingestreken met ahornsiroop (te koop bij de AH) en bestrooit met rozemarijn. Gebruik geen boter, want uit het spek komt al genoeg vet. Kook de bonen ongeveer 3minuten. Ze zijn dan nog niet helemaal gaar, maar dat geeft niet. Laat ze uitlekken. Haal het spek uit de pan, laat het vet erin zitten, of dep een beetje weg met wat keukenpapier. Snij het spek aan stukjes en voeg de fijngesneden knoflook aan het bakvet toe. Voeg ook het fijngesneden spek toe en de chili en laat het even sudderen. Voeg dan de balsamico azijn toe en laat het ongeveer een halve minuut inkoken. Voeg daarna de uitgelekte bonen toe aan dit mengsel en laat het net zo lang sudderen totdat de bonen gaar zijn. Een heerlijke variatie op de gewone sperzieboon. Gezien op de site van Laura Vitale, maar eigen inbreng met de maple syrup en de rozemarijn.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes