In mijn groentekasje in de tuin heb ik dit jaar pluk sla gezaaid. Echt een geweldig iets. Heerlijk malse blaadje en je kunt het plukken of knippen wanneer het opkomt. En daarna groeit het vanzelf weer aan. Ik wilde hier een lichte salade mee maken, met een paar ingrediënten, perfect voor de zomer, als lunch of bijgerecht bij de warme maaltijd. Door de walnoten even te roosteren en te besprenkelen met maple syrup krijg je een heerlijk zoetig krokante bite. Echt het proberen waard. Je kunt dit natuurlijk ook met andere slasoorten maken, als je geen pluk sla hebt. Ook kun je een andere kaassoort gebruiken en de walnoten kun je vervangen door pijnboompitten of pecans. Tja, eigenlijk kun je het gewoon helemaal naar eigen wens samenstellen. Maar hieronder volgt mijn recept.
Benodigdheden (hoeveelheden bepaal je zelf)
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes