Pumpkin pie, vind ik de allerlekkerste herfsttaart die er is. Ik heb hem gemaakt met een blik pumpkin pie puree, dat ik in Amerika gekocht heb, maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf puree maken, door een pompoen te schillen, aan blokjes te snijden, te koken in een laagje water totdat je helemaal zacht zijn, afgieten en pureren. Je hoeft het niet te kruiden want dat gebeurt tijdens het maken van de taart. De pompoenkruiden koop ik ook altijd in Amerika, maar je kunt het ook zelf maken door verschillende kruiden samen te voegen. Zie benodigdheden. Echt een aanrader, deze taart. De bodem is gemaakt van zandtaart deeg, een van de makkelijkste degen die je kunt maken. En een van de lekkerste. Heb je geen pompoen, dan kun je deze taart ook heel goed maken met zoete aardappel.
Dit recept is goed voor een 25 cm doorsnede taart. (10 á 12 personen)
Benodigdheden voor de bodem van zandtaartdeeg
Benodigdheden voor de vulling
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes