Benodigdheden
Voor de kip
Voor de saus
Werkwijze
Doe de blokjes of reepjes kipfilet in een schaal, voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg het eiwit toe en de maïzena. Roer dit goed door en laat dit even 10 minuten staan. Doe de olie of boter in een pan en voeg de kip toe. Bak het op hoog vuur en roer het goed door, ongeveer 4 minuutjes. Zorg dat de kip een beetje kleur krijgt. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak dit even mee. Dan doe je de bouillon, sinaasappelsap, rasp, bruine suiker, chilivlokken, chilisaus, azijn, gembersiroop en sojasaus erbij. Laat het aan de kook komen en laat het dan zo’n 10 minuutjes pruttelen. In de tussentijd roer je de maïzena met het water los en doe het bij het kipmengsel. Voeg de lente uitjes toe. Dit gerecht is lekker bij gebakken aardappeltjes, in een wrap of met rijst. Het is ook lekker om wat bosuitjes door de rijst te doen. Wil je dit voor meer dan 4 personen klaarmaken, dan verdubbel je de hoeveelheden. Naar een idee van Laura Vitale, met eigen inbreng.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes
Renate
Op: 3 November 2014 ·
Vandaag gemaakt, super lekker. Echt een aanrader! Helemaal niet moeilijk, en geen ingewikkelde ingrediënten die je daarna nooit meer gebruikt. Lekker wilde rijst erbij gegeten.
Karin
Op: 4 November 2014 ·
Dank je Renate voor je reactie. En fijn dat het in de smaak is gevallen.