Overnight oats is een nieuwe trend op ontbijt gebied. Je bereidt havermout op een andere manier dan anders, namelijk de avond van te voren. Ik maak het klaar in een potje met deksel en zet het ‘s avonds in de koelkast. Heel simpel, heel voedzaam en ook nog heel lekker. Ik ben namelijk geen havermoutfan, maar trouw aan Brinta. Maar nu ik dit heb ontdekt ben ik om. Een heerlijke afwisseling. Je kunt namelijk alles toevoegen wat je lust. Fruit, honing, maple syrup, pindakaas, noten, kruiden, muesli, noem maar op. Je kunt het koud eten, maar ook warm. Wanneer je besluit om het warm te eten dan kun je de toppings er beter de volgende ochtend op doen. Dat doe ik zelf altijd. Het ziet er ook iets frisser en leuker uit. Maar je kunt de toppings ook al de avond van te voren erop doen. Wat jij wilt.
Benodigdheden (voor de avond ervoor)
Benodigdheden (voor de morgen en naar keuze)
Werkwijze
Je doet de havermout in een potje, schaaltje of bakje en je giet de melk naar keuze erop. Ik voeg altijd iets meer melk toe anders wordt het zo dik. Maar hier moet je gewoon mee experimenteren. Ook voeg ik een grote eetlepel Griekse yoghurt toe. De Lidl heeft nu ook de aardbeienversie en die is zo lekker. Ik ben ook aan het experimenteren gegaan met lemoncurd. Een soort van citroenjam. Te koop in de supermarkt. Dit geeft een heerlijk frisse smaak. Op zich is het nu best al wel zoet, maar ik ben dol op maple syrup, dus hier voeg ik ook iets van toe. Ik meet eigenlijk nooit iets af, maar doe het gewoon op smaak. Dan roer je alles goed door, doe het deksel erop of bedek met plastic folie en zet het in de koelkast. De volgende ochtend roer je het even goed door. Je kunt het dan desnoods even verwarmen. Daarna voeg je de toppings toe en aanvallen maar. Je kunt het ook meenemen naar je werk als lunch gerecht.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes