Benodigdheden
Werkwijze
Deze pasta salade is bij toeval ontstaan door dat ik spulletjes had overgehouden van het hapjes maken. Het is zo gemakkelijk. In principe kun je alles toevoegen wat je lekker vindt. Wat ook belangrijk is, is dat de pasta niet moet ‘drijven’ in de dressing. Ik had hele kleine pastaschelpjes, eigenlijk een soort vermicelli. De pasta kook je zoals op de gebruiksaanwijzing staat. Spoel het naderhand direct om met koud water. Daarmee stopt het kookproces en het koelt sneller af en gaat niet plakken. Je doet de pasta in een grote kom, waarin je gemakkelijk kunt roeren. Je bakt het spek uit. Je kunt natuurlijk ook ham gebruiken of gerookte kip. Snij de aspergetips aan kleine stukjes en doe dit ook met de bosui en zongedroogde tomaat. Voeg dit alles toe aan de pasta. Strooi er lekker wat Parmezaanse kaas doorheen. Voeg de uitgebakken spekreepjes, ham of kip toe. Maak de dressing en snij wat cherrytomaatjes en augurkjes aan stukjes. Roer de dressing voorzichtig door de pasta. Beetje voor beetje, dus niet alles tegelijk. Hou je wat van de dressing over, dan kun je dit bewaren, als een sladressing. Laat de pasta salade een paar uur staan op een koele plek. Proef naderhand of er nog iets peper of zout bij moet. Het smaakt lekkerder wanneer de smaken een beetje goed zijn doorgetrokken. Heerlijk op een zomerse dag, als voorgerecht. Je kunt het dan opdienen in een mooi blad sla. Lekker met stokbrood.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes