Ik wilde een keer weer gevulde paprika’s maken. Maar dan niet standaard met rijst, maar met iets anders. Ik had nog een zakje tortellini liggen. Tortellini is een pasta gevuld met kaas of vlees. Ik heb voor kaas gekozen. Ook had ik nog uien en een courgette. Nu is mijn man niet zo dol op courgette, dus heb ik deze geschild en toen meegebakken met lekkere kruiden. Niks aan het handje :-). Het is een heerlijk vegetarisch gerecht geworden. En heel erg simpel te maken. Het enige tijdrovende is het roosteren van de paprika’s. Dat doe ik altijd direct op de gaspit, totdat het vel helemaal zwart is. Met een tang telkens draaien. Dan heel iets af laten koelen en in een plastic zak stoppen voor een kwartiertje. Daarna pellen. Wel een knoeiboel, maar het is het waard. Wil je dit nu niet, dan kun je het ook in de oven doen. De oven op de hoogste stand voorverwarmen, de paprika’s in z’n geheel laten roosteren op het bakblik met bakpapier totdat ze bruin zijn. Daarna ook in een plastic zak, pellen en doormidden snijden.
Benodigdheden (voor 2 personen, heb je meer personen, verdubbel dan de hoeveelheden)
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes