Afgelopen zaterdag hadden we een etentje bij mijn broer en hij had pompoensoep gemaakt, zo ontzettend lekker!!!! Nu had ik ook nog pompoenen (uit eigen tuin) en besloot het ook maar weer eens te maken. Ik weet dat er in een pompoenpakket – dat je kunt kopen in de winkel – ook vaak appel, wortel, sinaasappel en gember zit, dus ik heb er maar een eigen draai aan gegeven. Het resultaat was echt overheerlijk. Ik maak het mezelf een beetje gemakkelijk want ik schil de pompoen nooit. Wel even goed wassen, maar de schil kan er gewoon omheen blijven. De pitten heb ik geroosterd. Op zich wel lekker, maar vrij hard en taai. Het staat echter wel decoratief 🙂 De pompoen en wortel heb ik een half uur geroosterd in de oven op 200 graden. De pompoenschil karamelliseert dan een beetje en haalt de smaak enorm naar boven.
Benodigdheden
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes