Benodigdheden
Voor de dressing onderstaande ingrediënten door elkaar mengen.
Werkwijze
Kippenreepjes ongeveer een kwartiertje marineren in de marinade. Voor de marinade zie recept: pittige kip in wrap. Olie laten heet worden in een wok. Kip toevoegen en beetje bruin laten worden. Ui, paprika, knoflook en pepertje toevoegen en meebakken. Flinke scheut chilisaus toevoegen en de komijn. Suiker of andere zoetstof toevoegen. Bouillontabletje verkruimelen en een scheutje heet water toevoegen. De fijngesneden koriander en de steeltjes toevoegen en meebakken. Daarna het bekertje cremefraiche. De saus is nu klaar. Water koken voor de couscous en de couscous bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Klop in een schaaltje 2 eieren los en wat melk en giet dit door de couscous. Verhit de boter in een koekenpan en bak de couscous in porties goudbruin. Verwarm een tortilla pannenkoek in de magnetron en schep hierop wat couscous. Leg de pikante kip met saus er boven op. Lekker met de yoghurtdressing. Tortilla pannenkoeken zijn optioneel. Hoeft dus niet. Je kunt ook de couscous door de kip scheppen en opdienen. De couscous hoef ook niet gebakken te worden, kan ook gewoon gekookt worden gebruikt.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes