Benodigdheden (verdubbel de hoeveelheden wanneer je een grote pan wilt maken)
Werkwijze
Snij de champignons aan plakjes of aan partjes. Maakt niet uit hoe, maar wat jij leuk vindt. Laat de boter smelten in een pan met een dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en laat even fruiten. Strooi de bloem door het mengsel. De bloem moet je ongeveer een minuutje laten garen, anders krijgt de soep een meelsmaak. Voeg een scheutje bouillon toe en roer dit goed door. Giet daarna de rest van de bouillon erbij. Voeg dan de champignons toe en de kookroom. Snij de lente-uitjes (of bosuitjes) aan ringetjes en roer ze door de soep. Bewaar nog een paar ringetjes voor het opdienen. Breng op smaak met peper en zout. Dien de soep op met de resterende lente-uitjes en serveer eventueel met een stukje stokbrood of croutons. Experimenteer eens met verschillende soorten paddenstoelen, zoals een zakje gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood). Deze paddenstoelen, deze wel eerst laten wellen (weken) in water.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes