Benodigdheden (hoeveelheden naar keuze)
Werkwijze
Aardappelen schoonboenen en aan blokjes snijden. In een kom een scheut olijfolie doen, knoflookpoeder, chilipoeder, komijnpoeder, peper en zout. Oven voorverwarmen op 200 graden. Leg de gemarineerde aardappelen op een bakblik waar je bakpapier op hebt gelegd. Bak de aardappelen gaar in ongeveer een half uur tot 3 kwartier. Bak het gehakt in een hapjespan bruin en voeg hieraan een ui en een teentje knoflook toe. Voeg een bouillonblokje toe en een klein beetje water. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat het even meebakken zodat de zure smaak weggaat. Strooi er wat oregano overheen, chilisaus, bruine suiker, chilipoeder en komijnpoeder. Strooi er wat fijngesneden koriander (of peterselie) doorheen. Voeg de kidneybonen toe. Blijf proeven of er nog kruiden bij moeten. Snij de avocado’s doormidden en haal de pit eruit en het vruchtvlees. Prak het vruchtvlees fijn en doe het in een schaaltje. Voeg hier wat citroensap en citroenrasp aan toe. Snij de tomaten aan kleine blokjes en roer deze door de avocado. Doe er ook iets koriander doorheen, als je dit lekker vindt. Voeg peper en zout naar smaak toe en een beetje knoflookpoeder. Doe de aardappelen in een mooie schaal en roer er het gehakt/bonen mengsel door heen. Rasp er naar smaak iets Cheddar kaas overheen. Strooi er desgewenst nog iets koriander of peterselie naar smaak over. Geef er ook nog cremefraiche bij. Een echt heerlijke maaltijd en helemaal niet moeilijk.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes