Dit is een ongelofelijk lekkere puree. Een puree die ergens naar smaakt, zei Liedeke. En dat klopt ook. Heerlijk en ook nog eens simpel te maken. Je moet alleen de knoflook een poos in de oven laten roosteren, maar terwijl de oven aanstaat, heb jij je handen vrij om iets anders te doen. Dus nee, het kost niet veel tijd. Je moet echter wel bijtijds beginnen. Maar ik kan je garanderen dat iedereen met een voldaan gevoel van tafel gaat.
Benodigdheden ( hoeveelheden naar keuze)
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de 2 bollen knoflook doormidden. Plaats de halve bollen ieders op een stuk aluminiumfolie. Giet er wat olijfolie overheen en voeg wat zout en rozemarijn toe. Wikkel het folie eromheen en plaats ze in de oven en laat ze ongeveer 45 minuten roosteren. In de tussentijd schil je de aardappelen en snij ze aan gelijke stukken en kook ze gaar. Wanneer de knoflook gaar is laat je het iets afkoelen. Stamp de aardappelen of druk je door de aardappelknijper. Hiermee krijg je ongelofelijk mooie puree van. Het is even wat werk, maar leuk om te doen. Druk de knoflook die nu zacht is geworden uit de schil en roer het door de puree. In een steelpan verwarm je de slagroom, eventuele melk en de boter. Roer het warme mengsel door de aardappelen. Maak puree altijd klaar met warme melk of room. Anders wordt het plaksel achtig. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Zo ongelofelijk lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes