Het is weer herfst en tijd voor pompoenen. Pompoenen zijn in Nederland wel steeds meer te koop, maar de meeste mensen gebruiken ze alleen voor decoratie. Dat doe ik ook, maar ik kook er ook mee. Laat je eens verrassen door de pompoen. Hij kan op zoveel manieren gebruikt worden. Voor zoete gerechten zoals pompoentaart, maar ook voor hartig. Zo heb ik er deze week nog een pastasaus van gemaakt. Er zijn oranje pompoenen en lichtgele flespompoenen. Natuurlijk zijn er nog meer, maar in Nederland zijn deze 2 in ieder geval te koop in de supermarkt. Toen ik voor de eerste keer een pompoentaart had gemaakt, zei ik dat het een speculaastaart was. Gelukkig viel het in goede smaak en kwam ik met het ware verhaal dat ik pompoen had gebruikt. Ook toen ik voor de eerste keer een worteltaart had gemaakt, zei ik dat het een herfsttaart was. Soms moet je een beetje creatief zijn om mensen aan het eten te krijgen 🙂 Het recept heb ik van Internet, maar ik heb er een beetje mee gefröbeld om er iets eigens van te maken.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes