Afgelopen week heb ik pompoen/speculaas wafels gemaakt. Ik had nog een beetje pompoenpuree overgehouden en dat besloot ik te gebruiken voor pompoen/speculaaswafels. Dat pakte goed uit. Het is erg gemakkelijk te maken. Kan haast niet fout gaan. Wil je geen pompoen gebruiken, laat het dan achterwege, maar gebruik wat meer speculaaskruiden of kaneel en vervang de suiker, door bruine suiker.
Benodigdheden
Werkwijze
Kook de pompoen gaar en stamp deze fijn. Laat even afkoelen en klop er gecondenseerde melk, slagroom of cremefraiche doorheen. Klop in een andere kom de eieren, melk, suiker, vanillesuiker of vanille-aroma en olie door elkaar. Voeg het pompoenmengsel hieraan toe met de speculaaskruiden. Voeg als laatste de bloem, zout en bakpoeder hieraan toe . Klop niet te lang, anders worden de wafels taai en ze moeten juist luchtig worden. Verwarm het wafelijzer en bak de wafels. Zie gebruiksaanwijzing van je wafelijzer. Bestrooi eventueel met poedersuiker of stroop, maar ze zijn ook heerlijk zonder iets erop.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes