Deze soep heet eigenlijk Balkansoep en komt van de kooksite van Esther, een lieve Instagram vriendin die ik samen met haar Jan Willem vorig jaar heb ontmoet toen een weekendje in Twente op vakantie waren. De soep moet je eigenlijk met Ajvar maken. Nu had ik daar nog nooit van gehoord, maar het blijkt een pittige saus te zijn met aubergine en paprika. Maar Ajvar is niet te koop bij mijn plaatselijke supermarkt, dus ik ben zelf aan het freubelen geslagen. Ik had nog een pot geroosterde paprika en een pot aubergine chutney van Patak’s. Ik heb de paprika een een paar eetlepels chutney in de blender gepureerd tot een heerlijke saus. Authentiek is het zeker niet, maar het resultaat was heerlijk. Hieronder komt mijn variatie op de Balkansoep van Esther. Wil je haar recept maken kijk dan op http://www.esthers-keuken.nl En voor de heerlijke producten van Pataks, kijk op: http://www.pataks.nl
Benodigdheden
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes