Benodigdheden
Voor het deeg:
Voor de vulling:
Werkwijze
Begin met het maken van de bodem. Doe de bloem en het zout in een keukenmachine. Voeg de boter toe en druk ongeveer 10x op de pulse knop totdat het mengsel de grootte heeft van erwtjes. Voeg dan het ijskoude water toe. Niet doormixen, maar het deeg nu op een met bloem bestoven oppervlak leggen. Kneed het zo snel mogelijk tot een platte bol. Doe er plastic folie overheen en leg het ongeveer een half uur in de koelkast. Nu kun je de vulling maken voor de taart. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm van ongeveer 20 cm in met boter. Klop de eieren los in een kom en voeg de suiker toe. Daarna de andere ingrediënten van de vulling. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed de taartvorm met deeg. Strooi de fijngehakte pecannoten en de chocola over de bodem. Schenk de vulling eroverheen. Leg een stukje aluminiumfolie over de taart en zet hem in de oven voor een half uur. Haal na een half uur de folie eraf en zet de taart nog een klein halfuurtje terug in de oven. Haal dan de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Naar een idee van Laura Vitale.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes