Dit is een recept dat ik al wel vaker was tegengekomen op Internet. De een bereidt het met kip, de ander zonder vlees. Ik besloot mijn versie te maken met spekreepjes. Omdat ik een drukke dag had gisteren en per ongeluk geen kip uit de diepvries had gelegd besloot ik spekreepje te gebruiken. Die heb ik altijd standaard in huis. Er gaat dus een klein kopje wodka in. Normaal gesproken drinken we dit niet, dus ik vond het zonde om een grote fles te kopen. Op naar de Gall en Gall en ja hoor, daar hebben ze gelukkig ook mini’s. En dat was precies genoeg. Dit is ook geschikt voor kinderen want de alcohol verdampt. Dus je voert ze echt niet dronken. Die van ons hebben met smaak gegeten.
Benodigdheden
Werkwijze
Kook de past volgens de gebruiksaanwijzing en bewaar een kopje van het kookvocht om straks de saus te binden. Bak de spekjes in een droge koekenpan of hapjespan een beetje aan. Voeg de ui en knoflook toe. Giet dan het flesje Wodka erbij en laat het geheel wat inkoken. Voeg dan de knoflookpoeder, uienpoeder, oregano en gedroogde basilicum toe. Giet het pakje tomatensaus erbij en de cremefraiche en roer goed door. Ongeveer 10 minuten. Voeg naar smaak chilipoeder of vlokken toe en een handvol Parmezaanse kaas. Peper en zout gebruik je ook naar smaak. Voeg een kopje van het kookwater toe aan de saus en doe de pasta erbij. Goed doorroeren en bestrooien met verse basilicum. Serveer met een salade (of blik groenten, als je minder tijd hebt, zoals ik dit keer). Over de pasta kun je aan tafel nog wat kaas strooien. Smullen maar.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes