Een poosje terug had ik kleine gekleurde koekenpannetjes gekocht bij de Action. Ik besloot hier eenpansgerechtjes in te maken. Ik wilde ze vullen met pasta en daarna gratineren in de oven. Maar deze pannetjes zijn niet ovenbestendig, dus besloot ik ze in te pakken met aluminiumfolie. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat was zo lekker!!!! Natuurlijk kun je dit ook in een ovenschaal doen, wanneer je geen kleine pannetjes hebt. Dat is geen probleem. Wanneer je kleine pannetjes gebruikt, is het handiger om kleine pasta te gebruiken. Helaas had ik dit niet, dus ik heb gewoon Penne gebruikt.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer je kleine koekenpannetjes hebt, die niet ovenbestendig zijn, dan verpak je ze goed met aluminiumfolie en je vet ze in met een beetje olijfolie. Gebruik je een ovenschaal, dan vet je die in met boter of olijfolie. In een grote hapjespan bak je het spek uit. Voeg dan de uien, knoflook, paprika en eventueel chilipeper en vlokken toe. Voeg alleen extra olie toe als je het te droog vindt. Uit het spek komt namelijk ook vet en dat is meestal wel genoeg om de groenten in te bakken. Laat dit alles even 5 minuten bakken. Dan voeg je de oregano en chilisaus toe. Verkruimel een bouillonblokje en giet er een scheutje kokend water bij. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Ik kook altijd eerst het water in een waterkoker, daarna doe ik het in de pan. Dat gaat veel sneller. Bewaar een kopje van het kookvocht om de saus te binden. Voeg de tomatensaus aan het groentemengsel toe en een bekertje cremefraiche. Roer dit goed door. Strooi er daarna wat Parmezaanse kaas doorheen. Doe dit naar smaak. Let op met toevoegen van zout want de Parmezaanse kaas en spek is ook al erg zout. Proef de saus met een theelepeltje en voeg eventueel nog kruiden of kaas naar smaak toe. Ondertussen giet je de pasta af en je bewaart een kopje vol kookwater. Dit giet je ook door de saus. Roer daarna voorzichtig de pasta door de saus. Dan schep je dit alles over in een ovenschaal, of in de kleine koekenpannetjes. Wanneer je teveel pasta hebt doe je het in een schaaltje voor later. De kaas naar keuze rasp of snijd je aan plakjes en je belegt de pasta ermee. Tenslotte strooi je er nog wat paneermeel overheen en een scheutje olijfolie. Zet de pannetjes of ovenschaal in de oven en laat de kaas en paneermeel ongeveer 15 minuten gratineren. Garneer het met een blaadje basilicum. Eenvoudig, snel en super lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes