Dit is een heerlijke pasta die zeer snel gemaakt kan worden. Perfect voor als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Hij valt hier ook altijd zeer goed in de smaak. Je hebt eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig.
Benodigdheden
Werkwijze
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bak het spek bruin. Fruit de ui en de knoflook en voeg de citroenrasp toe. Laat dit even bakken. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en voeg die ook aan het spekmengsel toe. Strooi er wat rozemarijn overheen en voeg de kookroom of cremefraiche toe. Goed doorroeren en dan de Parmezaanse kaas toevoegen en een scheutje chilisaus, peper en zout voor de smaak. Pasta afgieten en een kopje van het kookvocht bewaren en dit door de saus gieten. Dan bindt het een beetje. Als je wilt kun je wat pittige zelfgemaakte olijfolie toevoegen, maar vind je het pittig genoeg, dan laat je het zo. De pasta roer je door de saus en je strooit er wat verse basilicum doorheen voor een lekkere smaak en voor garnering. Dien op met een lekkere Caprese salade. Snel, simpel en overheerlijk.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes