Dit nagerecht heb ik met Pasen gemaakt. Normaal gaan we altijd bij de schoonfamilie eieren eten met een broodmaaltijd. Gezien de Corona konden we het niet op de traditionele manier doen, dus hebben we het buiten en in de schuur gevierd met allerlei lekkere hapjes en de eieren ontbraken ook niet. Het advocaat- en bokkenpootjes gehalte was hoog :-). Ik had voor een hartig hapje gezorgd en het toetje. Deze panna cotta heb ik een beetje uit de ‘losse pols’ gemaakt. Ik vind namelijk de bokkenpootjes taart zo lekker en ik wilde iets maken dat daarop was gebasseerd. Ik doe vaak wat gecondenseerde melk erdoor. Dit is gewoon mega lekker. En je hoeft minder suiker toe te voegen…….ha, ha, ha want dat zit er al in. Dit dessert is perfect voor Pasen, maar uiteraard smaakt dit altijd. Varieer gerust zelf met allerlei soorten lekkers, zolang je de verhoudingen maar goed hebt. Ik wil ook nog een keer een tiramisu versie maken en een limoncello versie. De mogelijkheden zijn eindeloos. En dat terwijl ik eerst altijd toetjes met gelatine meed, omdat ik dacht dat het zou mislukken. Maar Liedeke zei laatst al: toch niet weer panna cotta hè? Oei, is dit een teken van verwendheid of iets met TE vaak. Maar goed, die tiramisu en limoncell0 staan nog wel op mijn lijstje. Over een poosje dan.
Benodigdheden (voor 12 kleinere porties of 6 grotere)
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes