Spruitjes. De een zal direct afhaken en de ander zegt dat ze heerlijk zijn. Hoe ik er zelf over denk? Tja, wat moet ik zeggen? Ik kan alleen maar zeggen dat ik deze versie wel lekker vindt. Normaal gesproken laat ik deze groente graag aan mij voorbij gaan. Bij ons vindt eigenlijk alleen Clemens ze lekker. Maar toch probeer ik het elke winter weer opnieuw. Ik besloot om ze eens aan plakjes te snijden en te gaan roerbakken. Want zo’n grote spruit in je mond vind ik helemaal niets. Ik merk zelfs dat wanneer ik dit aan het typen ben, nog een vies gezicht trek. Dan is het toch wel heel erg, niet dan? Maar na deze versie ben ik “om”. Ik kan nu zeggen dat ik ook spruitjes lust. Hieronder volgt het recept.
Benodigdheden
Werkwijze
Snijdt de spruitjes aan plakjes en gooi het stronkje weg. Snijdt de ui en knoflook. Verhit in een koekenpan of hapjespan een klontje boter en voeg de spruitjes toe. Roer even goed door en doe dan de ui en knoflook erbij. Voeg zout naar smaak toe en maak het pittig door een chilipepertje te verkruimelen of chilipoeder toe te voegen. Als laatste heb ik nog een klein beetje stroop toegevoegd. Na ongeveer 7 minuutjes is het klaar. Het is een klein beetje afhankelijk van hoe dik je de spruitjes gesneden hebt. Proef tussentijds even voor het beste resultaat. Dan weet je ook of er nog iets chili, zout of iets zoets bij moet. Op deze manier heb ik genoten van de spruitjes. Zelfs de jongste heeft een lepel vol gehad. Niet helemaal zijn favoriet, maar het was zeker te pruimen. Dat gaat in de toekomst alleen maar beter, hoop ik. De foto is niet helemaal scherp, wanneer ik het nog een keer maak zal ik een nieuwe maken.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes