Gisteren heb ik deze ovenschotel gemaakt. Ik had nog bloemkool, wilde rijst, mozzarella, tomaten en later zag ik dat ik nog wat aspergetips in de koelkast had. Dit recept is eigenlijk uit het niets geboren. Maar wat was het lekker. Dat is het grappige van koken. Zomaar iets nieuws op tafel toveren.
Benodigdheden
Werkwijze
Bak het spek uit in een hapjespan. Voeg ui, paprika, knoflook en aspergetips toe. Roer goed door. Strooi er wat paprikapoeder, kruiden Jonnie Boer of peterselie, chilipoeder en tijm doorheen. Scheutje balsamicoazijn toevoegen. Kookroom of cremefraiche toevoegen en weer goed roeren. Voeg wat Parmezaanse kaas naar smaak toe. Ondertussen de rijst koken en de oven voorverwarmen op 200 graden. Een ovenschaal invetten met wat olie of boter. Rijst door de saus roeren. Alles in een ovenschaal kieperen en de schotel beleggen met mozzarella en schijfjes tomaat. Strooi er wat zout en peper overheen en zet ongeveer 20 minuten in de oven. Leg er daarna wat blaadjes basilicum op. Echt snel klaar. Smakelijk eten.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes