Dit recept is een idee van 24 Kitchen, maar ik heb het helemaal naar mijn eigen wens gemaakt. Echt ontzettend lekker. Ik kreeg totaal geen commentaar toen ik dit serveerde. Wel positieve geluiden en een lege schaal naderhand. Kijk, dan doe je het toch goed hè?
Benodigdheden
Werkwijze
Schil de knolselderij en snij deze aan plakken. Daarna aan blokjes. Snij de ui aan stukjes. Doe hetzelfde met de plak ham. Doe een beetje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de knolselderij, ui en ham. Voeg een beetje nootmuskaat, peper, zout en komijnpoeder toe. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen de aardappelen en maak hiervan een puree (zie uitleg hieronder) Wanneer de puree klaar is roer je het knolselderijmengsel door de puree. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie. Doe het knolselderij/puree mengsel in de ovenschaal en rasp er de kaas overheen. Ik had nog wat restjes kaas en een bakje mozzarella. Ik heb er nog een beetje komijnpoeder overheen gestrooid. Daarna zo’n 20 minuten in de oven. Resultaat: een heerlijke knolselderijschotel. En je ziet dat je knolselderij niet alleen maar hoeft te gebruiken voor de erwtensoep. Het is een heerlijke groente die je overal voor kunt gebruiken.
Voor de puree
Kook de aardappelen ongeveer 2o minuten. Giet ze af en kook ze even droog. Stamp ze fijn. Voeg warme melk en een klontje boter toe. Ik doe altijd melk in een soepkom met een klontje boter erin en verwarm het in de magnetron. Geen koude melk door de puree schenken, dan wordt het klef. Voeg peper, zout, mosterd en nootmuskaat toe. Ook heb ik aan de aardappels in dit geval ook nog wat komijn toegevoegd. Stamp alles door elkaar.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes
Carlijn
Op: 18 February 2015 ·
Hoi Karin! Wij vinden hem heel lekker!
Groetjes, Carlijn & Anne Marie
Karin
Op: 18 February 2015 ·
Hoi Carlijn,
Bedankt hoor voor je reactie. Fijn dat het heeft gesmaakt!
Groetjes Karin.