Een poosje terug vroeg me iemand of ik een ovengerecht met schorsneren wilde maken. Daar had ik wel oren na want schorseneren lijken veel op witte asperges. En van asperges ben ik een grote fan. Schorseneren zijn met name ‘s winters verkrijgbaar. Mensen maken het niet snel klaar omdat je er vieze handen van kunt krijgen. Maar wanneer je een aspergeschiller gebruikt en ze aan het uiteinde vasthoudt, dan is er letterlijk geen vuiltje aan de lucht. Ik heb voor gnocchi gekozen omdat dit zo ontzettend snel gaar is. Al met al een schotel die ik zeker vaker zal maken en die enorm in de smaak viel.
Benodigdheden
Werkwijze
Rasp de schil van een kleine citroen en pers deze naderhand uit. Maak de schorseneren schoon. Snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm lang. Leg ze in een kom met water en citroensap om verkleuren te voorkomen. Breng een pan met een half liter water, de melk, peper en zout aan de kook en laat de schorseneren 10 tot 15 minuten koken op een zacht vuurtje. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep na 10 tot 15 minuten de schorseneren uit de pan. Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan, voeg er wat chilipoeder, paprikapoeder, oregano en citroenrasp aan toe. Laat even bakken. Voeg er een pakje kookroom of cremefraiche aan toe en ook de schorseneren. Strooi er een handjevol Parmezaanse kaas in. Kook ondertussen de eieren en laat ze schrikken in koud water. Kook de gnocchi zoals op de gebruiksaanwijzing vermeld staat. Vet een ovenschaal in met olie of boter. Giet het schorseneren/roommengsel in de ovenschaal en verdeel de bol mozzarella eroverheen. Bak de schotel ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de mozzarella mooi is gesmolten en goudbruin is van kleur. Geef er een lekkere salade bij. Enjoy!!
Pers de citroen.Maak de schorseneren schoon. Snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm lang. Leg ze in een kom met water met de helft van het citroensap.
Breng een pan met ½ liter water, de melk, peper en zout aan de kook. Laat 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Schep de stukjes schorseneer uit de pan.
Laat het kookvocht inkoken tot er nog 1 dl overblijft. Voeg de room toe en het paprikapoeder toe en laat nog wat inkoken. Neem de pan van het vuur en roer de rest van het citroensap en de stukjes schorseneer door de saus. Kruid de saus zo nodig nog wat bij met peper en zout.
Kook de volkorenpasta beetgaar in ruim gezouten water.
Sla de kalkoenlapjes plat met een keukenhamer en strijk ze in met het geperste knoflook. Kruid ze met peper en zout. Bak ze zonder vetstof in een pan met een antiaanbaklaag (3 minuten aan elke zijde).
Schik ze op een bord met een portie pasta en overgiet alles met de schorsenerensaus.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes