Dit is een heerlijk Mexicaans alcoholvrij drankje dat ik heb geserveerd als voorgerecht tijdens een Mexicaans etentje met vrienden. Ik had tot een week geleden nog nooit hiervan gehoord en kon ook niet alle ingredienten verkrijgen en het is moeilijk en verwarrend te vinden op Google want iedereen doet het anders. Zo had ik bijvoorbeeld geen tamarinde in huis, dus heb ik limoensap gebruikt. Tajin had ik ook niet, maar hier heb ik verkeerd naar gezocht en kwam op tahin uit, sesampasta, dat ik ook zelf heb gemaakt, maar achteraf hoorde dat er helemaal niet in, maar was wel heel verrassend lekker. De echte Tajin is een kruidenmengsel van chilipeper, zout en gedroogd limoensap en niet in Nederland te koop. En geen tahin, dat ik gebruikt heb, oh jee. Ook moest er Chamoy in, een soort van zoet, zure, gerookte saus van Ancho pepers. Maar helaas niet in Nederland te krijgen, misschien in een toko, maar die is hier ook niet in de buurt. Een echte Mexicaan zal zijn tenen waarschijnlijk krommen, maar wij vonden het allemaal heel lekker. 🙂 Hieronder volgt mijn versie. Dus absoluut niet authentiek. 🙂 Niet handig dat je het “echte” recept pas ziet wanneer het etentje voorbij is. Maar ik wil het zeker weer gaan maken met iets meer pit. In de echte mangonada hoort een rietje van tamarinde. Maar ook die zijn hier niet verkrijgbaar. Ben nu wel heel erg benieuwd geworden naar een ECHTE mangonada.
Benodigdheden voor de Chamoy saus:
Benodigdheden voor de mangopuree
Nodig voor “mijn” Tajin saus: handvol sesamzaadjes roosteren en malen. Voor de “echte” Tajin moet je een mengsel maken van chilipeper, zout en gedroogd limoensap. Nu lijkt me gedroogd limoensap vrij ingewikkeld, dus ik zou misschien limoenrasp gebruiken.
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes