Dit recept voor eiersalade stamt al uit mijn kinderjaren. Door de jaren heen heb ik het recept hier en daar een beetje gewijzigd
Benodigdheden
Werkwijze
Pel de eieren en prak ze fijn met een vork in een diep bord. Schep de yofresh erbij en een paar druppeltjes maggi. Niet teveel. Neem een klein uitje en doe daar weer de helft van en snij het heel fijn. Je wilt niet op een stuk ui bijten. Voeg de kerrie, peper, zout en chilipoeder toe. Gewoon van alles een klein beetje. Wanneer je het eenmaal hebt gemaakt, weet je voor een volgende keer wel of je iets meer of minder had moeten toevoegen. Ik meet nooit iets af. Hou er rekening mee dat je de eiersalade even laat staan voordat je het gaat serveren. De smaken trekken dan lekker in. Na een paar uur is de smaak anders dan direct in het begin. Heerlijk op een toostje of stuk stokbrood of cracker. Heb je een restje over, dan is het de volgende dag ook lekker op brood of door de sla.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes
Hermine Essink
Op: 23 April 2014 ·
Wat leuk, ik maak wel eens een eiersalade, maar dan met maar enkele van jouw genoemde ingredienten. Ik prak de eieren niet fijn maar snijd ze in kleine stukjes met behulp van een eiersnijder. Eerst het ei in de lengterichting snijden, daarna in de breedte en de derde keer een kwartslag gedraaid, zodat heel kleine vierkante blokjes ontstaan….
Mijn eerstvolgende eiersalade is die ,a la Karin 🙂
Succes met je mooie site, Hermine.
Karin
Op: 23 April 2014 ·
Dank je Hermine voor de comlimenten. Ik hoop dat salade in de smaak valt. Laat het even weten.