Ik kwam op internet een heerlijk recept tegen van een soep met kip, limoen, rijst en heerlijke Mexicaanse kruiden. Ik heb het naar mijn smaak aangepast. Een echt TE lekkere soep. En een keer geheel iets anders dan anders. De soep is in een mum van tijd gemaakt. De kruiden en specerijen kun je helemaal naar eigen smaak toevoegen. Iedereen vond het lekker bij ons. Onze jongste houdt normaal gesproken niet van rijst, maar toch heeft hij het met smaak gegeten. Deze soep kun je heel goed maken wanneer je bijvoorbeeld witte rijst over hebt gehouden van de vorige dag. Dan hoef je dit al niet meer te koken. Ik had nog een restje in de diepvries.
Benodigdheden
Werkwijze
In een hapjespan verhit je een scheut olijfolie en je fruit hierin de ui, bleekselderij en knoflook. Dit duurt een paar minuutjes. Voeg de bouillon, tomatenblokjes, oregano, komijn, paprika, tabasco, zout, peper én de kip toe. Laat het aan de kook komen. Je kookt dus de kip in dit mengsel gaar in 20 minuten. Haal daarna de kip eruit, laat iets afkoelen en je scheurt de kip aan reepjes. Kan gewoon met je handen. Vind je het te warm, gebruik dan 2 vorken om het vlees aan stukjes te scheuren. Doe de kip weer terug in de pan. Je kunt nu ook wat verse koriander snijden en toevoegen. Lust je geen koriander, gebruik dan peterselie. Proef of er n0g wat specerijen en kruiden toegevoegd moeten worden of misschien nog wat tabasco. Ondertussen kook je de rijst of je gebruikt een restje witte rijst, zoals ik heb gedaan. Doe wat rijst in een soepkom en giet de soep hierop. Desgewenst kun je blokjes avocado, verse koriander (of peterselie) en limoenpartjes toevoegen. Het is ook lekker om een schijfje limoen uit te knijpen in de soep. Het wordt dan wat zuurder, maar dit smaakt fantastisch.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes