Deze macaronischotel hoort eigenlijk met ham gemaakt te worden. Maar wij vinden spek net iets lekkerder. Mijn oudste dochter is er gek op. Wanneer zij hem maakt, laat ze altijd de ui achterwege omdat ze hier niet zo van houdt. Deze schotel is zo ontzettend lekker en snel te maken. Ik denk dat iedereen er gek op is.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Dit gerecht leent zich uitermate goed om restjes kaas op te maken. Elke kaas is goed, maar Parmezaanse hoort er eigenlijk wel bij. Mozzarella smelt heel lekker. Gebruik zoveel of zo weinig als je wilt. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Bak het spek of bacon uit. Snijdt de ui en knoflook fijn en fruit deze. Voeg de kruiden en peper toe samen met de chilisaus. Schenk daarna de kookroom bij het mengsel en roer tot een lekkere saus. Voeg Parmezaanse kaas toe. Proef of er nog kruiden of peper moet worden toegevoegd. Wil je geen ovenschotel, dan kun je nu de macaroni bij de saus doen en opdienen. Maar anders vet je een ovenschaal in met boter of olie en doe je alles in de schaal. Beleg de bovenkant met extra kaas (mozzarella is nu wel heel erg lekker) en bestrooi met paneermeel en druppel er wat olie overheen of leg er klontjes boter op. Zet de schaal 20 minuten in de oven en eet smakelijk. Wanneer je niet de oven-versie maakt, heb je dit gerecht in een kwartiertje tot 20 minuten op tafel staan. Heerlijk met een frisse salade.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes