Omdat ik laatst in Amerika bij supermarkt Wegmans gezoete en geraspte kokos had gekocht wilde ik hier graag koekjes van maken. Koekjes maken, kan ik niet uit de “losse pols”. Daar heb ik wel een recept voor nodig. Een beetje gegoogle hier en daar, bracht mij bij een recept van Laura Vitale, maar er zijn vele recepten te vinden op internet. Natuurlijk kun je ook de geraspte kokos die je in Nederland kunt verkrijgen gebruiken hoor! Maar de Amerikaanse is niet iets smeuïger, maar ook zoeter. Dus de Nederlandse zal uiteraard gezonder zijn.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier. In een kom mix je boter, shortening en suiker goed door. Voeg het ei toe en het vanille aroma of suiker en mix het tot een glad geheel. In een andere kom doe je de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, baking soda, en zout. Dit voeg je bij het botermengsel. Mix ook dit goed door. Voeg nu de kokos en de chocolade toe. Met een kleine ijslepel (1 eetlepel) maak je bolletjes van het beslag. Dit beslag is vrij taai, maar dat hoort zo. De plaats de bolletjes een paar centimeter uit elkaar omdat ze moeten kunnen rijzen. Bak de koekjes mooi goudbruin in ongeveer 9 tot 11 minuten. Laat ze helemaal afkoelen. Wanneer je ze direct zou oppakken zijn ze nog helemaal zacht. Dus mooi laten liggen totdat ze koud zijn. Dan zul je zien dat ze ook harder worden. Maak deze koekjes. Het is echt de moeite waard want ze zijn extreem lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes