Iedereen kent wel de afbakstokbroden met knoflook in het midden. Deze zijn heerlijk en ik gebruik ze ook wel. Maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Een keer iets anders. Heerlijk als hapje, snack of bijgerecht.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer het brood in de lengterichting. Doe de peterselie, knoflook, zout, peper en wat olijfolie in een blender, huishoudmachine of maak het fijn met de staafmixer of vijzel. Voeg net zoveel olijfolie toe totdat je genoeg hebt om beide helften van het brood mee in te smeren. Wanneer je dit hebt gedaan, dan verpak je het brood in aluminiumfolie en legt het 10 minuten in de oven. Haal daarna het pakketje eruit, open het folie en beleg de beide helften met mozzarellakaas en Parmezaanse kaas. Ikzelf voeg dan altijd wat chilipoeder toe voor extra pit, maar dit hoeft niet. Leg het geheel nogmaals 10 tot 15 minuten in de oven, totdat de bovenkant een beetje goudbruin is geworden. Laat het heel even staan voordat je het gaat snijden. Stokbrood om je vingers bij af te likken én helemaal zelf gemaakt.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes