Gisteren wilde ik een huzarensalade maken. Ik had nog een paar gewone aardappelen, maar ook zoete. Toen dacht ik dat ik beide soorten wel kon mixen met elkaar. En wat een super lekker resultaat. Heel erg naar wens deze nieuwe salade. En zo simpel. Natuurlijk kun je kant en klare salade kopen. Lekker makkelijk en dat doe ik zelf ook wel eens. Maar het is toch ook leuk om een keer iets verrassends op tafel te zetten. Niet iedereen zal dit met me eens zijn, maar diegene die graag in de keuken staan wel. ;-). De hoeveelheden bepaal je zelf, evenals de smaken. Hou je van pit, dan voeg je meer peper of chili toe.
Werkwijze:
De aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. Eerst de gewone aardappelen aan de kook laten komen en 10 minuten koken, daarna de zoete er bij in doen en nog zo’n 7,5 minuut koken, totdat de aardappels gaar zijn. Afgieten en laten afkoelen tot lauwwarm. Voeg zout en peper toe. Aardappelen kun je fijnprakken of aan blokjes snijden. Ikzelf stamp ze altijd fijn. Wanneer je de ingrediënten toevoegt wanneer de aardappels nog lauwwarm zijn, dan neemt het meer smaak op. Uitje snijden, augurkjes en zilveruitjes aan kleine blokjes. Cornedbeef fijnsnijden. Je kunt ook ham, vis of kip gebruiken. Voor de dressing doe je yofresh, mayonaise of slasaus, mosterd, kerrie in een apart schaaltje. Daarbij doe je een scheutje azijn. (ik gebruik dan altijd de azijn van de augurkjes of zilveruitjes) Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Ik doe er ook altijd een paar druppeltjes maggi doorheen. Echt maar een paar druppeltjes want het is ontzettend zout en overheersend. Schep alles door elkaar en laat de salade zeker een paar uurtjes staan op een koele plek voor de beste smaak. Het mooiste is om het een nacht in de koelkast te laten staan. Schep het op een mooie schaal en garneer het naar keuze. Ik heb het gegarneerd met gevulde eieren, zilveruitjes, augurkjes en geroosterde paprika uit pot.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes