Humus, dat kun je tegenwoordig in elke supermarkt kopen. Gemaakt van kikkererwten en erg lekker. Maar je kunt er ook een aubergine bij door doen. Zo gemakkelijk te maken. Heerlijk op een stokbroodje, naanbrood of geroosterd brood, als vervanging van kruidenboter. Echt het proberen waard. Ik heb het een keertje gezien op internet dat ze geroosterde aubergine hiervoor gebruikten. Ik heb er toen een combinatie van gemaakt. Uiteraard bleek deze ook al te bestaan. Maar hier is dan mijn versie.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de met gaatjes ingeprikte aubergine in de voorverwarmde oven en laat deze ongeveer 35 minuten garen. Daarna snij je hem open en je schraapt de nu zachte vulling eruit en doe het in een blender of huishoudmachine. Voeg de uitgelekte kikkererwten erbij en de rest van de ingrediënten. Pureer alles. Je kunt ook de staafmixer gebruiken. Daarna af laten koelen en het is klaar voor gebruik. Snel, simpel, gezond en lekker. Smaakt erg goed bij de rode linzensoep die ik laatst heb gemaakt. Te vinden onder het kopje: voorgerechten.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes