Ik heb mijn recept voor kip kerrie een nieuw leven ingeblazen. Ik heb wat ingrediënten toegevoegd, zoals mangochutney, kokosmelk en Jonnie Boer kruiden. De champignons heb ik er apart bij gebakken omdat onze jongste hier absoluut niet van houdt. Houd je niet van kokosmelk, koriander of mangochutney, laat het dan achterwege. Heb je geen Jonnie Boer kruiden, gebruik dan meer kerriepoeder. Pas het aan naar jouw smaak. Belangrijk is dat je blijft proeven bij alles wat je toevoegt. Begin met iets, je kunt altijd meer toevoegen als het moet.
Benodigdheden
Werkwijze
Snijd de kip in blokjes of reepjes en kruid het met peper, zout. Je doet de bloem in een schaaltje en je rolt de kip hier doorheen. Schud al het overtollige bloem er af. Door de bloem blijft de kip lekker mals. Laat het even staan. Snijd alle groenten en eventueel pepertje aan stukjes. In een hapjespan of wok doe je een scheutje olie en je bakt de kip lekker bruin en je voegt daarna de groenten toe. Dan schep je er 2 eetlepels kerriepoeder bij, de Jonnie Boer kruiden en laat dit even meebakken. Verkruimel het bouillonblokje en voeg een beetje water toe. Laat even pruttelen. Hou je van ananas, voeg het dan toe evenals een scheutje chilisaus en sojasaus. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet daarna de room, crème fraiche of kokosmelk bij het groente/kipmengsel en maak een lekkere saus Proef of er nog wat peper, zout, kruiden, chili of soja bij moet. Laat het inkoken. Strooi het handjevol cashewnootjes door de saus je wilt. Dien de saus en de rijst apart op.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes