Al heel lang wilde ik eens een keer krokante kipreepjes maken. Een soort kipnugget. Een beetje gegoogled hier en daar voor het juiste beslag. Op verschillende sites werd het met karnemelk klaargemaakt. Maar dat heb ik nooit in huis omdat ik dit absoluut niet lekker vind. Cremefraiche heb ik altijd wel bij de hand en ik dacht, wanneer je dit nu eens een beetje verdunt met melk, heb je ook een soort karnemelk. En dan eentje waarbij ik niet over mijn nek ga. Sorry, maar karnemelk en ik zijn geen goede combinatie. Maar goed, de verdunde cremefraiche met wat melk werkte ook heel goed. Kip in het cremefraiche mengsel leggen en even laten weken. Daarna door gekruide bloem halen en weer in het mengsel en tot slot weer door de bloem. Dan frituren in plantaardige olie. Zo klaar! En lekker!!!!!!! Erbij had ik een hele simpele honing/mosterdsaus gemaakt met 2 ingrediënten. Namelijk yofresh en honingmosterd. De honingmosterd is kant en klaar te koop. Ik heb het merk Marne gebruikt, maar ik weet dat Ikea ook van die mosterd verkoopt. Zalig bij de kipreepjes. Samen met aardappeltjes in schil uit de oven en een frisse salade, hadden we weer een heerlijk etentje.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes