Gisteren had ik boodschappen gehaald. Als groente had ik een mooie stronk broccoli gekocht, nog niet wetende wat ik ermee zou willen doen. Aan het eind van de middag kwam het idee om er een hartige taart mee te maken. Omdat ik ook nog bladerdeeg had, besloot ik de bodem van bladerdeeg te maken. Samen met een rode en gele paprika, spek, ui en knoflook werd het een heerlijk gerecht. Ook te serveren aan kleine puntjes als voor- of bijgerecht. Succes gegarandeerd!!
Benodigdheden
Werkwijze
Kook de broccoli ongeveer 5 minuutjes en laat het uitlekken. Laat 8 plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in met olie of boter. Maak van het bladerdeeg een bal en rol deze uit tot de grootte van de springvorm. Bekleed de bodem en zijkanten hiermee. Prik gaatjes in het deeg, anders wordt het te bol. Leg een stukje bakpapier op het deeg en doe er wat gedroogde bonen op, om de bodem even blind te bakken. Ongeveer 12 minuten. Het spek kun je ook in de oven uitbakken, maar haal dit er iets eerder uit (na ongeveer 10 minuten), laat het uitlekken op keukenpapier en snijdt het aan kleine stukjes. Daarna haal je de vorm uit de oven. Bak ondertussen in een hapjespan, de paprika, ui, en knoflook met wat kruiden en peper en zout. Voeg het spek en de broccoli aan het paprika/ui mengsel. Klop ondertussen de eieren los met de kookroom of cremefraiche. Voeg hier de 2 kaassoorten aan toe en de bieslook. Giet het eimengsel bij de groenten en haal de pan van het vuur. Roer het mengsel goed door en giet het dan op de bladerdeegbodem. Zet de vorm voorzichtig terug in de oven en bak de taart in ongeveer 25 minuten verder af. Resultaat, een geweldig lekkere hartige taart. Ook zeer geschikt voor kinderen die slecht groenten willen eten. Dat is bij die van ons gelukkig geen probleem, maar kan voor sommige ouders een uitkomst zijn. Zeker het woord “taart” doet kinderen al anders tegen een gerecht aankijken.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes