Hier is een snel vegetarisch gerechtje. Met veel groenten en vegetarische balletjes in een heerlijke sinaasappel/sesam saus met zilvervliesrijst. Op je bord strooi je er nog cashewnoten overheen. Lekker en super gezond.
Benodigdheden
Voor de sinaasappelsaus:
Werkwijze
Laat een scheutje wok olie warm worden en wok hierin de paprika, ui, champignons en prei. Kruid het met peper, zout en desgewenst chilipoeder voor een beetje pit. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Pers de knoflook boven het groentemengsel en snijdt de vegetarische balletjes aan stukjes. Je hoeft deze niet te gebruiken, maar het leek mij wel een keer lekker. Voeg deze ook toe. Maak nu de saus. Roer alle ingrediënten van de saus door elkaar, behalve de maïzena met water. Roer de saus door het groentemengsel en breng dit aan de kook. Zet de warmtebron zacht en roer dan de maïzena met het water erdoor. De saus gaat nu binden. Voeg dan de sugarsnaps/peultjes, bosui en taugé toe en laat deze garen. Het is aan jezelf of je ze nog een bite wilt laten houden. Wil je zachte boontjes, bosui en taugé, voeg deze dan toe, vóórdat je de sinaasappelsaus maakt. Dan kunnen ze al een beetje garen. Serveer met de rijst en cashewnoten. Desgewenst kun je er nog wat geroosterde sesamzaadjes overheen strooien. Dat was ik helaas vergeten. Een echte aanrader!!
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes