Voor mensen die geen gluten mogen hebben. Deze glutenvrije pannenkoekjes van Teffmeel (te koop bij de AH) zijn overheerlijk. Niet denken van, als er geen gluten inzitten zal het ook wel niet wat zijn, het zijn gewoon heerlijke pannenkoekjes. Net even anders, maar heerlijk als lunch of ontbijt.
Benodigdheden
Werkwijze
Doe de teff, bakpoeder, zout, maizena en stevia in een kom. Klop in een andere kom de eieren, het gesmolten en het iets afgekoelde kokosvet. Niet heet want anders krijg je roerei. En je voegt de kokosmelk van Alpro soja toe. Voeg de natte ingrediënten aan de droge toe en klop het even goed door elkaar. Verhit een koekenpan en laat een dessertlepel kokosvet smelten en bak de 3 pannenkoekjes tegelijk in een pan. Maak ze niet te dun. Teff is nogal bros. Kijk even of de onderkant loslaat van de pan en als die bruin is, schep je ze met een spatel andersom. Heerlijk met kaneel of maple siroop of fruit. Naar een hint van Experience Seven uit Kenia. Ik heb ze ook gemaakt met vruchtensap, maar vond de melkversie lekkerder.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes