Glühwein is een typisch winterdrankje. Het wordt veel gedronken op de Duitse kerstmarkten. Daar doen ze er nog extra alcohol bij in. Is erg lekker, maar het hoeft natuurlijk niet. Ik heb in mijn recept wel extra alcohol gebruikt. Ik had nog port en omdat ik ook Irish coffee had gemaakt, heb ik er een scheut whisky in gedaan. Door het vele fruit en de kruiden is het een heerlijk drankje. Uiteraard is het niet alleen geschikt voor Kerst, maar kan de gehele winter worden gedronken. Ik maak het ook altijd met Oud en Nieuw. Omdat het een poos staat te pruttelen op het fornuis, ruikt het huis heerlijk.
Benodigdheden
Werkwijze
Giet de wijn, in een pan op een laag pitje. Ondertussen maak je een citroen en sinaasappel schoon en snijdt deze in schijfjes. Voeg toe aan de wijn. Doe er ook een kaneelstokje en het schepje suiker bij. Pak een thee-ei en doe hierin 2 of 3 kruidnagels. Door ze in een thee-ei te doen blijven ze bij elkaar en raken niet verloren in de wijn, maar geven toch hun smaak af. Laat alles een uurtje op het vuur staan. Vlak voordat je serveert voeg je zonodig de andere alcohol toe. Schenk het gloeiend heet in een mooi glas, met een oor of stenen kommetje. Geniet ze.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes