Sinds ik laatst een recept van Kiran Jethwa had gemaakt met portobello’s ben ik een beetje “verslaafd” aan deze paddenstoelen geworden. Ze zijn zo lekker en stevig dat ze met alles te vullen zijn. Je maakt heel makkelijk hiermee een voor- of bijgerechtje. En je kunt er alle kanten mee uit. Ik had nog asperges, paprika’s en mozzarella. Kijk hieronder voor het super eenvoudige recept.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de van de portobello’s het steeltje af. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de asperges, knoflook, ui en paprika. Ik snij altijd van de achterkant van de asperge het houtige gedeelte af zo’n 2 é 3 centimeter. Dit blijft erg taai. Voeg een beetje rozemarijn en citroenrasp toe. Kruid het met peper en zout naar smaak. Bak de portobello’s aan in een koekenpan. Hoeven niet helemaal gaar want ze garen nog na in de oven. Leg ze dan op een bakblik waarop je bakpapier hebt gelegd. Vul ze met het groentemengsel en snij de mozzarella aan dunne plakjes en verdeel dit over de groenten. Zet het in de oven en laat het in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar worden. Of totdat de mozzarella mooi goudbruin geworden is. Heel gemakkelijk en ontzettend lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes