Dit recept heb ik een jaren geleden voor het laatst gemaakt. Dat was toen Dick werd gedoopt en aangezien hij nu 13 is, is dat best wel lang. Het recept staat in een boek van Jamie Oliver. Happy Days. Het was het eerste boek dat ik kocht van hem. Onderhand heb ik, op het laatste deel na, al zijn boeken. Het is een heel simpel recept. In een mum van tijd te maken. De benodigdheden zijn eigenlijk naar eigen smaak. Dus ik geef een richtlijn. Je kunt het altijd aanlengen met water of spa rood of extra suiker of zoetstof. Een lekker drankje voor als je een keer iets anders wilt maken. Ook voor kinderen geschikt want er zit geen alcohol in.
Benodigdheden
Werkwijze
Rasp de gemberwortel in een kom. Schep er de suiker bij in. Rasp van 1 citroen de schil en pers deze en nog tweede citroen uit. Doe de rasp en sap ook in de kom. Giet er de spa rood op en laat het geheel ongeveer 10 minuten staan. Zeef het mengsel boven een kan. Je gemberbier is nu klaar. Vind je het te scherp, giet er dan nog een beetje spa rood of water bij. Vind je het niet zoet genoeg voeg dan nog iets suiker of andere zoetstof toe. Dien op met een takje munt. Dit hoeft niet, maar staat leuk en geeft een lichte muntsmaak.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes